Versetul următor din Sfânta Scriptură merită atenție: „Hristos este Capul oricărui bărbat; bărbatul este capul femeii şi Dumnezeu este capul lui Hristos.” (1 Corinteni 11:3)

Poate că unii oameni, când citesc acest verset, sunt scandalizați de această afirmație care li se pare misogină: „bărbatul este capul femeii”. Alții, în funcție de mediul cultural din care fac parte, o aplaudă! Ambele categorii lecturează distorsionat textul biblic. Autoritatea menționată aici este cea care există între Dumnezeu Tatăl și Hristos Fiul (care se supune Tatălui), o autoritate marcată de respect reciproc.

Autoritatea, așa cum o exercită Dumnezeu, este una care caută binele altora. La fel, autoritatea soțului în cadrul cuplului trebuie să aibă ca obiectiv binele celorlalți (soția și copiii). Această autoritate nu caută nici să domine, nici să manipuleze, nici să submineze.

În unele culturi, soțul exercită o dominație absolută asupra soției și copiilor săi. Soția, formatată cultural, ajunge să vadă această situație ca fiind normală. Și în acest caz, suntem departe de a înțelege autoritatea așa cum ne învață Biblia. Autoritatea, conform spiritului Evangheliei, trebuie să aducă un climat de pace, libertate și nu de frică.

Cei care aplaudă frenetic acest pasaj biblic găsesc în el un pretext pentru a-și justifica modul tiranic de a-și exercita autoritatea. Ei cred că sunt buni credincioși, care respectă Scriptura, când de fapt sunt doar tirani egoiști.

Iată ce fel de autoritate are Hristos asupra Bisericii: El nu o umilește, nu o disprețuiește, nu o manipulează, ci își dă viața pentru ea! Acesta este genul de autoritate pe care creștinul este chemat să o exercite în casa lui.

Nu vă lăsați influențați de cultura dvs. (chiar dacă ea conține valori sociale și familiale), ci hotărâți-vă să înțelegeți și să trăiți autoritatea așa cum o vrea Dumnezeu, aceea pe care Hristos o exercită asupra Bisericii.

Respectați principiul autorității în interiorul căminului, conform spiritului Evangheliei și nu conform percepției mediul dvs. cultural și familial. Amintiți-vă că acolo unde autoritatea înseamnă dominație și control, este ca un regim totalitar care își privează oamenii de libertate. Pe de altă parte, acolo unde nu există o autoritate binevoitoare, familia este ca un vapor fără cârmă care va ajunge să se sfărâme de stânci.

„Doamne, ne rugăm ca fiecare soț, fiecare tată să exercite o autoritate după inima Ta, o autoritate care zidește și care aduce pace.

Fie ca, în familii, autoritarismul dominant să fie înlocuit cu o autoritate binevoitoare și constructivă!

Fie ca modelul de autoritate exemplificat de Domnul Isus să fie cel găsit în fiecare familie! Ne rugăm în numele lui Isus! Amin!”

Articol publicat de en.infochretienne.com, tradus și adaptat

What's your reaction?
0Super0Supărător0Ha ha0Trist